Dessa tranbärscookies har blivit våra favoriter sedan jag omarbetat dem till en hälsonivå som man kan tillåta sig, och att de ännu smakar gott är ju inte illa ..
150 g smör
2 dl rörsocker
1 dl farinsocker
1 ägg
1 msk sirap
6½ dl speltmjöl, eller dinkelmjöl.
(Ifall du sätter vetemjöl kan det räcka med mindre men degen skall inte vara för lös, då rinner kakorna ut på plåten. Om man vill kan man sätta bara vetemjöl, eller fifty fifty ..)
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2½ dl fiberhavregryn
2 dl hackade valnötter
2 dl torkade tranbär.
Mjukt smör, rörsocker och farinsocker röres pösigt, eller
med elvisp. Rör ner ägget och tillsätt sirapen och mät upp de
torra ingredienserna. Allt blandas till en lagom tjock deg och
skedas ut med en matsked och formas till cookies,
så stora man önskar.
Gräddas i 175 C i ca 15 min.
Låt svalna på galler innan du sätter dem i en fin burk. Vill man
lyxa till det lite extra doppar man de avsvalnade cookiesen
i smält mörk choklad. Mums ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar