måndag 31 december 2012

Ugnstekt lax "Teriyaki" med rotmos och ångkokta grönsaker

En hel laxsida (ca 1-1½ kg) putsas och sätts i långpanna med skinnsidan neråt.
(Sätt aluminiumfolie i botten på långpannan så är det enklare disk efteråt).

Pensla laxfilén med ca 1 dl Teriyakisås
Krydda med havssalt, örtsalt och
citronpeppar

Steks i ugn ca 30 minuter på 175C.

Rotmos:
1 bataat
5 morötter
5 potatisar
2 palsternackor
½-1 purjolök
(eller vilka rotsaker du vill).
Ångkokas ca 25-30 minuter, eller tills de är mjuka.

Smält en klick smör och värm ca 2 dl mjölk, mixa till
mos och smaka. Salta och krydda till om det behövs.

Servering: Ångkokta grönsaker, örtasås och grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar