5 dl fingervarmt vatten
12 g jäst
2,5 dl surdeg
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk finmalet havssalt (tillsätts mitt i knådningen)
ca 3 dl blandat kross och frö (vad man har - solrosfrö, linfrö, pumpafrö, speltkross, rågkross, vetekross ..)
ca 13-14 dl jästbrödsvetemjöl och/eller fullkorns-
vetemjöl.
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt
honung , olivolja och frön. Tillsätt surdegen och
bearbeta degen i bakmaskin. Tillsätt mjölblandningen
och bearbeta degen i ca 5 minuteroch tillsätt sendet
finmalda havssaltet och bearbeta ca 5 minuter till.
Låt jäsa till dubbla storlek och ta upp degen på
bakbordet och forma till avlånga baquetter. Låt jäsa
ytterligare 45 minuter till en timme på plåtar.
Kan också jäsa i kylen över natten, övertäckt med
plastfolie.
Gräddas i 225C ugn ca 14-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar