måndag 11 februari 2013

Kardemummaskorpor

150 g smör
150 g strösocker eller rörsocker
5-6 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 ägg
2 tsk bakpulver
(1 tsk hjorthornssalt ifall du vill ha skorporna riktigt möra)
3-4 tsk (eller mer) nystött kardemumma

Blanda ihop alla torra ingrediser. Tillsätt
sist det uppvispade ägget och mjölken.
Knåda i bakmaskin ett par - tre minuter
tills degen känns bra.

Dela i fyra delar och rulla till längder.
Skär sen varje längd i 12 delar och rulla
till bollar. Gräddas sen i 200 C i ca
10 minuter, eller tills de fått fin färg.

Låt svalna lite och dela varje på med en gaffel
eller fin kniv. Med kniv skär man lite i sicksack så att inte
kanterna blir för jämna. Sätt ut dem på två plåtar och
torka i 150C ugn i ca 15-20 minuter. Kolla att de inte
blir för mörka.

Låt svalna och sätt på burk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar