fredag 20 april 2012

Fisk- och skaldjursgratäng

8-10 potatisar av mjölig sort skalas och kokas
till mos. Tillsätt salt, smör och varm mjölk.
Vispas till en jämn mos.
Fyll i spritspåse och låt kallna lite.

Torskfilé (eller sejfilé) ca 800 g
½ strimlad purjolök
1-2 vitlöksklyftor
1 buljongknapp
3 dl lättgrädde
2 msk tomatpuré
2 tsk curry
300 g skalade räkor eller kräftstjärtar

Bryn löken och vitlöken och dofta över curryn. Tillsätt grädden
och tomatpurén samt salt och citronpeppar.

Räkorna och kräftstjärtarna sätts i sist. Spara en del till dekoration
på den färdiga rätten.

När såsen och potatismoset är klart sköljer man torsken och torkar av den.
Sätt den i mitten av en avlång glasform, salta och peppra. Spritsa ut potatismoset
vackert runt kanterna och häll såsen över. Gratinera i 200C cirka 25-30 minuter.
Dekorera med resten av räkorna eller kräftstjärtarna och dillvippor.

Serveras med grönsallad och gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar