8-10 potatisar av mjölig sort skalas och kokas
till mos. Tillsätt salt, smör och varm mjölk.
Vispas till en jämn mos.
Fyll i spritspåse och låt kallna lite.
Torskfilé (eller sejfilé) ca 800 g
½ strimlad purjolök
1-2 vitlöksklyftor
1 buljongknapp
3 dl lättgrädde
2 msk tomatpuré
2 tsk curry
300 g skalade räkor eller kräftstjärtar
Bryn löken och vitlöken och dofta över curryn. Tillsätt grädden
och tomatpurén samt salt och citronpeppar.
Räkorna och kräftstjärtarna sätts i sist. Spara en del till dekoration
på den färdiga rätten.
När såsen och potatismoset är klart sköljer man torsken och torkar av den.
Sätt den i mitten av en avlång glasform, salta och peppra. Spritsa ut potatismoset
vackert runt kanterna och häll såsen över. Gratinera i 200C cirka 25-30 minuter.
Dekorera med resten av räkorna eller kräftstjärtarna och dillvippor.
Serveras med grönsallad och gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar