fredag 20 april 2012

Saftig morotskaka med valnötter




3 stora morötter
100 g valnötter
3 dl farinsocker
2 dl solrosolja eller rapsolja
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
ett kryddmått salt
2 tsk kanel
ev. 1 tsk vaniljsocker

Vispa farinsockret och solrosoljan pösigt.
Tillsätt äggen under vispning ett i sänder. Riv morötterna fint så att de blir riktigt saftiga.
Blanda ner i smeten. Blanda ihop de torra ingredienserna i mjölet och hacka hälften
av valnötterna och blanda ner i smeten.

Smörj en springform med solrosolja och klipp också till en lämplig rondell
för bottnen av bakplåtspapper för säkerhets skull.

Grädda kakan i 175C i 50 minuter. Låt kallna i formen.

Rör sedan ihop glacyren:

1 burk Philadelphiaost (200 g, rumsvarm)
1 dl pudersocker
1-2 msk citronsaft

Rör ihop till en jämn smet och bred över den avsvalnade kakan.
Smula andra hälften av valnötshacket ovanpå.

Låt helst kakan safta till sig i formen under aluminiumfolie i kylskåp till följande dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar