tisdag 21 augusti 2012

Grillad inrefilé med baconlindade champinjoner

2 fina inrefileér av gris eller en av nöt marineras ett par timmar eller över natten. Grillas och rullas runt i ca en timme så att grillningen blir jämt runt hela.
Salt och chilipeppar eller svartpeppar. Penslas under
grillningen.

Förbered champinjonerna för grillning.

Räkna ett par champinjoner per person (jag lovar att de har åtgång). Ta bort foten och fyll innandömet med t.ex. aura- eller annan mögelost. Tycker man inte om mögelost väljer man vilken annan smältost som helst. Snurra ett par skivor bacon runt varje och fäst med tandpetare.
Sätts på grillen när köttet är halvfärdigt. Penslas under grillningen.

Grönsaker för grillning.

6 paprikor i olika färger sköljs och skärs i lämpliga
bitar
2 zuchini skärs i lämpliga bitar
champinjoner (ifall man inte grillar baconchampinjoner till)

Träs upp på grillspett eller vajer. Grillas samtidigt som
baconchampinjonerna. Penslas under grillningen.

Serveras med nykokt färskpotatis (smörslungad med pressad vitlök,
gräslök och hackad persilja och lite havssalt), eller endast med en god
sallad samt chilipepparsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar