söndag 16 september 2012

Chili con carne

800 g- 1 kg mört biffkött
5 små gula lökar
5 vitlöksklyftor krossas
3 små chilifrukter
1-2 små orange chilifrukter
ett par miniburkar tomatpuré
1 hel burk tomatkross av god kvalitet
3 buljongknappar
några stänk Tabasco
salt, peppar, chilipulver, paprikapulver
1 burk vita bönor

Skär köttet i strimlor och bryn i en järngryta i 2 etapper, för att grytan skall hållas tillräckligt varm. 

Hacka löken, vitlöken och chilin (skala ur fröna).
Fräs löken, vitlöken och chilin skilt i en stekpanna
och flytta sen över dem i grytan tillsammans med 
de brynta köttstrimlorna.
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med en stund.
Salta, peppra, krydda efter behag. Tillsätt 
buljongknapparna och späd på med kokt vatten.

Låt allt sakta koka ihop och smaka sen av. Ifall det 
behövs tillsätt mera kryddor. Låt småkoka sakta 
minst 45 minuter.

Tillsätt en burk vita bönor och låt sakta koka en stund till.
Smaka och krydda till ifall det behövs.

Dekorera med hackad bladpersilja.

Servering: Nykokt ris och sallad.

Räcker för minst 6 personer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar