lördag 7 december 2013

Laxpastejer

400 g varmrökt lax (ca)
1 mugg basmatiris
1 mugg kokande vatten
salt, citronpeppar
½ purjolök eller finhackad rödlök
finskuren färsk dill
1 riven vitlöksklyfta
några msk creme fraiche eller turkisk joghurt
500 g upptinad djupfryst färdig pastejdeg
ett uppvispat ägg till pensling

Koka sakta riset och låt det svalna

Strimla den rökta laxen
och plocka noggrant bort benen. Rör ihop den med riset,
löken, dillen och lite creme fraiche eller
turkisk joghurt. Krydda och smaka av.

Kavla ut den upptinade pastejdegen och ta ut
rondeller och forma pastejer i valbar form.
Pensla med ägg och nagga.

Gräddas i 200C ca 30 minuter eller tills de är
gyllenbruna.

Bra att ha i frysen inför julen ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar