Dela en hel grillad broiler i små bitar.
Rosta i ugnen paprika, lök, zucchini, morötter,
purjo, precis vad du råkar ha.
Fräs upp några klyftor vitlök och en gul lök.
När lökarna är lagom frästa häll över de rostade,
mixade eller hackade, grönsakerna i kastrullen.
Fyll på med kokt vatten ur vattenkokare så att det täcker.
Tillsätt några buljongtärningar samt ett par
deciliter risoni.
Krydda med salt, peppar, paprika, curry, chilipulver,
gurkmeja, persilja etc.
Låt sakta puttra under lock 45 min. - 1 timme. Smaka och
krydda till ifall det behövs.
...
En snabbare variant om man råkar ha grillade kycklingfiléer
och lite rostade grönsaker över .. eller så bryner man helt
enkelt kycklingstrimlor och tillsätter de rotsaks-
och grönsaksstrimlor man råkar ha ...
Skiva de grillade kycklingfiléerna i matberedare. Fortsätt
med löken, vitlöken, paprikan, purjon etc.
Fräs allting snabbt i en 5 l kastrull, eller en stor gryta, och späd på
med kokt vatten ur vattenkokare. Man kan också tillsätta ett
par eller tre påsar djupfrysta rotsaksstrimlor.
Tillsätt en par deciliter risoni och några buljongtärningar och
låt koka med.
Krydda på samma sätt som ovan och låt sakta koka ihop.
Smaka.
Till servering: Hackad bladpersilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar