lördag 23 november 2013

Snittar med kallrökt lax och stenbitsrom


125 g färskost med gräslök
eller vitlök
ca 1-1½ dl turkisk joghurt
150-200 g kallrökt lax i strimlor
3 msk hackad gräslök eller purjolök
3 msk hackad dill
3 msk löjrom eller stenbitsrom
örtsalt, citronpeppar efter behag

Skär kanterna av vitt formbröd och bred sen
fyllningen över formbrödsskivorna och täck med en annan skiva formbröd. Tryck till och skär sen till trekanter.

Blir bara bättre av att stå i kylen och gotta till sig över natten,
så dessa är perfekta att göra dagen innan.

Fyllningen kan varieras t.ex. med finskuren kallrökt ren eller
kallrökt skinka eller oxe, vitlöksost, ost med soltorkad tomat,
hackad vårlök, persilja, hur man önskar.

Passar som liten salt bit till en festdukning eller som litet
tilltugg till ett glas vitt ..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar