torsdag 6 oktober 2011

Trattkantarellsoppa

5 dl färska eller 3 dl torkade trattkantareller,
(blötläggs 30 min. och får rinna av i en sil). Spara spadet från blötläggningen och späd ut soppan med det i ett senare skede. Spadet innehåller mycket smak.

Fräs vattnet ur kantarellerna. När vattnet
är bortkokt fräs i smör och chalottenlök,
späd på med buljong ca 6 dl och 3 dl grädde
1 msk maizena röres ut i buljongen eller grädden
för avredning. (Späd på med spadet från kantarellerna vartefter soppan kokar ihop)
1 tsk balsamvinäger
salt, citronpeppar, paprikapulver (allt efter behag)
1-2 tsk honung

Kokas sakta under omrörning i 15 min-20 minuter.

Gott att servera till är små bitar knaperstekt bacon samt
vitlöksbaquette, eller som på bilden, tomatbröd, med en god
ost till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar