tisdag 25 oktober 2011

Chilipepparsås med rostad vitlök


Rosta en hel vitlök i ugnen ca 30 minuter, låt kallna
och pressa sedan ut vitlöken, så många man vill. Vitlöken är betydligt mildare som rostad, en mjuk honungslen smak.

Några matskedar turkisk joghurt blandas med en rejäl tesked chilipepparsås (helst Åländsk Hemsenaps..) eller någon annan chilisås,
eller också mixade soltorkade tomater .

Tillsätt 4-5 klyftor rostad, pressad vitlök
10 färska basilikablad (mindre mängd basilika om man önskar, eller så sätter man hackad persilja i stället).
Hackad gräslök eller salladslök samt persilja
1 tsk honung
Salt och citronpeppar (smaka hur du vill ha den)

Serveras till grillat kött och grillad kyckling, passar
till det mesta.

Vill man ha en starkare vitlökssmak kan man pressa i
4-5 råa vitlöksklyftor, eller både och...
Blanda ner i såsen.

Krydda med färsk oregano.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar