2 små lökar
1 kuvert saffran
3 små torkade chili
eller ½ färsk chili
Tillsätt små blomkålsbuketter och låt dem
koka mjuka.
Laxfilén tärnas och saltas lätt. Sätts till på slutet och
får koka med lugnt och stilla så att bitarna inte går
Kom ihåg att plocka upp den torkade
chilin innan du serverar!
Servering: Nykokt basmatiris och en god sallad.
½ blomkålshuvud
2 dl vitt vin eller cider
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl vatten
6 dl vispgrädde, eller fifty fifty med
2 dl vitt vin eller cider
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl vatten
6 dl vispgrädde, eller fifty fifty med
lättgrädde, eller vilken grädde man önskar.
Räkor eller kräftstjärtar ca 400 gram,
eller mer om man önskar.
Salt, örtsalt och citronpeppar.
Börja med att fräsa löken lätt i olivolja.
Salt, örtsalt och citronpeppar.
Börja med att fräsa löken lätt i olivolja.
Fräs med saffran och chili och späd på med
buljongen och vinet. Häll i grädden och låt
allt koka ihop och tjockna, minst en halv timme.
Rör om med jämna mellanrum.
Rör om med jämna mellanrum.
Tillsätt små blomkålsbuketter och låt dem
koka mjuka.
Laxfilén tärnas och saltas lätt. Sätts till på slutet och
får koka med lugnt och stilla så att bitarna inte går
sönder ca 6-7 min. Smaka av och krydda och salta och
peppra till ifall det behövs.
Tillsätt de upptinade räkorna som bara skall värmas
och sist dillen, sen skall anrättningen inte koka mer.
Kom ihåg att plocka upp den torkade
chilin innan du serverar!
Servering: Nykokt basmatiris och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar