Ett halvt paket Lasagneplattor, gärna fullkorn eller spenatlasagne
3 burkar tonfisk
1 ask körsbärstomater (tomaterna halveras)
Spenat (djupfrysta små bitar är enkelt), eller
lätt kokt mangold från egen trädgård.
1 purjolök i strimlor
2-3 dl riven ost
Tomatsås, hemmagjord eller Dolmiosås,
ca 1 liter,
ett litet knippe örter från trädgården får koka med, eller finhackas
t.ex. persilja, oregano och basilika.
2 buljongtärningar, salt och citronpeppar.
1-2 tsk flytande honung
Bechamelsås, gjord på en liter mjölk och 1½ dl maizena
kryddad med salt, buljongtärning, citronpeppar och muskot
och riven ost. Riven ost mellan varven.
Smörj en lasagneform med olivolja och börja med lite av
bechamelsåsen i botten. Ett varv lasagneplattor, bechamelsås,
tomatsås, spenat, körsbärstomat, tonfisk i olivolja, purjolök och
bechamelsås, sen lasagneplattor igen och nytt varv
tills formen är fylld till ca 2 cm från övre kanten.
Riven ost också på toppen.
Gratineras i 175 C minst en timme.
Lasagnen bör få sätta sig en stund före serveringen.
Serveras med sallad och gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar