tisdag 25 oktober 2011

Toast Skagen my way ..

500 g stora fina skalade räkor,
tinade, sköljda och väl avrunna
2 msk majonnäs
4 msk turkisk yoghurt
Örtsalt och citronpeppar efter behag
fint skuren gräslök
½ fint riven rödlök
1 pressad vitlöksklyfta
hackad dill
några droppar citronsaft

Rör ihop örtsåsen och smaksätt.

Tillsätt de tinade och avrunna räkorna och dekorera med ytterligare dill,
gräslök och citron. Låt stå svalt en stund.

Serveras med nyrostat bröd, eller grillat surdegsbröd och ett glas vitt..
enkelt och jättegott.

Om man serverar Toast Skagen som förrätt kan man lyxa till det med
att servera rätten i höga glas och sätta en tesked löjrom eller stenbitsrom
på toppen och dekorera med citronskiva och dillvippa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar