lördag 4 februari 2012

Morots Cupcakes med valnöt och citron

3 dl farinsocker eller rörsocker
2 dl solrosolja
3 ägg
3 fint rivna morötter
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk kanel

Vispa farinsockret och oljan tills sockret
smält in och vispa sedan ner ett ägg i gången.

Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda försiktigt ner dem i smeten. Fyll stora amerikanska muffinsformar till hälften ( de jäser kraftigt). Bäst blir cupcakesen om man gräddar dem i muffinsplåt, då jäser de på höjden.

Gräddas i 175C i mitten av ugnen ca 25-30 min.
Låt sedan svalna under duk.

Frosting:
200 g Philadelfiaost
1-1½ dl siktat florsocker
1-2 msk pressad citron
1 tsk vaniljsocker
Krossade valnötskärnor 50-100 g
Bred på frostingen när cupcakesen har svalnat och
låt stå i kylskåp under lock och gotta till sig före servering.

Dekoration: Hackade valnötskärnor

Ifall du vill ha mycket frosting, gör dubbel sats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar