3 dl farinsocker eller rörsocker
2 dl solrosolja
3 ägg
3 fint rivna morötter
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk kanel
Vispa farinsockret och oljan tills sockret
smält in och vispa sedan ner ett ägg i gången.
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda försiktigt ner dem i smeten. Fyll stora amerikanska muffinsformar till hälften ( de jäser kraftigt). Bäst blir cupcakesen om man gräddar dem i muffinsplåt, då jäser de på höjden.
Gräddas i 175C i mitten av ugnen ca 25-30 min.
Låt sedan svalna under duk.
Frosting:
200 g Philadelfiaost
1-1½ dl siktat florsocker
1-2 msk pressad citron
1 tsk vaniljsocker
Krossade valnötskärnor 50-100 g
Bred på frostingen när cupcakesen har svalnat och
låt stå i kylskåp under lock och gotta till sig före servering.
Dekoration: Hackade valnötskärnor
Ifall du vill ha mycket frosting, gör dubbel sats.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar