torsdag 2 februari 2012

Pasta Bolognese

400 nötfärs
3 lökar
4-5 vitlöksklyftor
2 bladselleristjälkar
5 dl tomatkross
3 msk tomatpuré
3 msk honung
3 grönsaksbuljongtärningar
späd på med kokt vatten
salt, örtsalt, svartpeppar eller citroonpeppar, paprikapulver,
oregano, basilika och persilja.

Hacka lök och vitlök och bryn lätt i olivolja. Bryn köttet.
Riv morötterna grovt på rivjärn och strimla ner bladsellerin och tomatkrossen
samt tomatpurén och buljongtärningarna. Låt sakra bryna och sen koka ihop
till en tjock sås, avsmaka med honung och örter. Tillsätt kokande
vatten om det behövs, men såsen skall vara tjock, skall sugas upp
av pastan. Låt koka sakta under lock en halvtimme minst och smaka
om det behövs mera kryddor. Låt sakta puttra medan pastan kokar.

Koka upp pastavattnet, salta och skvätta i lite olivolja.
Tillsätt vald pastasort (1 paket) i det kokande vattnet
och låt koka "al dente". Häll av vattnet och blanda ner
pastan i bolognesen, som italienarna, och låt dem koka ihop
nån minut. Det beror på pastan hur mycket sås som behövs.
Dekorera med färska örter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar