torsdag 23 februari 2012

Tomatbröd

50 g jäst
½ liter ljummet vatten
2 msk olivolja
1 dl skalade solrosfrön
1 dl finhackade soltorkade tomater
3 tsk havssalt
1 msk honung
2 msk lökpulver
ca 12 dl jästbrödmjöl eller eco-vetemjöl



Lös upp jästen i den ljumma degvätskan och tillsätt de övriga ingredienserna,
sist mjölet.Knåda degen i bakmaskin eller för hand. Sätt i saltet efter ett par
minuter. Låt jäsa under duk i 40-45 minuter.

Baka sedan ut degen till 2 limpor som får jäsa på varsin plåt,
eller i 2 st 2 liters formar, en timme.

Bröden blir enorma om man delar i 2 delar. Degen räcker också gott och
väl till 3 mindre limpor.

Gräddas i 210 C i 15 minuter, sedan sänkes temperaturen till 190C.
Gräddas i mitten av ugnen i totalt ca 35-40 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar