0,75 dl ljummet vatten
2 dl fiberhavregryn
2½-3 dl speltmjöl
½ tsk bakpulver
(Vill du använda vetemjöl och
vanliga havregryn är det helt ok).
Blanda ihop degen och tryck ut
Blanda ihop degen och tryck ut
den i en smord pajform,
ända upp till kanterna.
Förgrädda ca 15 min i 175-200 grader.
Blanda under tiden ihop fyllningen.
Fyllning:
3 ägg, 3 dl grädde, lättgrädde eller mjölk.
Fyllning:
3 ägg, 3 dl grädde, lättgrädde eller mjölk.
Riv eller skär rökt renstek i små strimlor.
(Kan också bytas ut mot bräckt bacon).
Riv en halv auraost-trekant (blåmögelost
ca 100 g) i blandningen.
Vitlök efter behag, minst 3-4 klyftor.
Vitlök efter behag, minst 3-4 klyftor.
Riv mozzarella eller annan mild ost,
ca 2-3 dl och blanda ner tillsammans med
ca 2-3 dl och blanda ner tillsammans med
Små broccolibuketter ca ½ huvud.
Allt blandas ihop. Salt behövs bara lite
Allt blandas ihop. Salt behövs bara lite
eftersom den rökta rensteken är ganska
salt, men citronpeppar passar fint.
Ta ut det förgräddade pajskalet och häll i
fyllningen.
Gräddas ca 35-40 minuter, eller tills den
Gräddas ca 35-40 minuter, eller tills den
är gyllenbrun.
Pajen är godast när den stått några timmar,
så man kan gott göra den i förväg och
värma på lite 100-150C.
Går också bra att frysa.
Grönsallad och ett fylligt rödvin till -
jättegott för den som gillar mögelost.
Kan också bytas ut till annan ost
om man vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar