torsdag 29 september 2011

Lax- och räkpaj



Pajbotten:

0,75 dl ljummet vatten
0,75 dl olivolja
2½ dl fiberhavregryn
2½-3 dl speltmjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt

Rör ihop degen och tryck ut i en smord pajform.
Förgrädda mitt i ugnen på 175 grader 12-15 minuter.

Rör under tiden ihop fyllningen.

3 ägg och 3 dl grädde, gräddmjölk eller mjölk
3 dl riven mozzarella eller annan valfri ost
Strimlor av kallrökt eller varmrökt lax eller tonfisk
samt räkor i önskad mängd.
Dill efter behag
Salt och citronpeppar beroende på fiskens sälta.
Blanda ihop fyllningen.

Ta ut det förgräddade
pajskalet ur ugnen och tillsätt fyllningen.

Gräddas i 175 C tills pajen har fått en gyllenbrun färg,
ca 45 min.

Pajen är godast när den kallnat och smakerna
har fått gotta till sig.

Serveras med en grönsallad, eller också som en
bufférätt. Då kan man lyxa till det och dekorera med
creme fraiche, laxrosetter, stenbitsrom, räkor eller löjrom
samt citron och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar