onsdag 10 oktober 2012

Äppelmos med aprikos

ca 4 kg trädgårdsäpplen skalas och skivas.
(Pressa ½ citron i vatten och sätt i
äppelskivorna vartefter du skalar och skär i
bitar, så mörknar de inte)
1 paket torkade aprikoser blötläggs ca
1 timme (häll bort vattnet)

Koka äpplen och aprikoser mjuka,
(koka aprikoserna först, skilt för sig,
eftersom de behöver mera koktid),
ca 30 minuter i ca ½ liter vatten.
Mixa sen till ett jämnt mos.

Tillsätt 2-2,5 dl råsocker eller
muscawado-socker och låt moset
koka ihop.

Häll upp i heta burkar och förvara lufttätt i
kyl eller frys.


Har också försökt göra moset med lime och kanel när
jag var utan aprikoser. Det gick också fint, moset blev lite
ljusare i färgen men också gott ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar