torsdag 11 oktober 2012

Kryddig rotsaks- och Habanerokorvsoppa

Jättegod soppa som blev till av en händelse ..

400-500 gram strimlade grönsaker
(morot, palsternacka, selleri,
röd och grön paprika) vad man vill ..
1 chalottenlök
1 purjolök
1-2 klyftor vitlök
3 grönsaksbuljongknappar
8 Habanero- eller Chorizokorvar (kanske 600 gram)
6-7 potatisar i strimlor (kan lämnas bort om man
hellre vill ha i endast rotsaker och sätta mer av dem
i stället)
färsk bladpersilja
ca 1 liter kokt vatten
salt, peppar, paprikapulver

Strimla alla ingredienser. Bryn löken försiktigt i
lite olivolja och tillsätt de strimlade Habanero-korvarna.
Häll över kokt vatten och tillsätt de strimlade rotsakerna, potatisen
och buljongknapparna. Häll över kokt vatten så att anrättningen är täckt.
Salta och peppra efter att du smakat, Habanero-korvarna
ger fin stark smak, så det kan bli för starkt.
Låt sakta koka under lock 30-40 minuter.
Smaka igen och krydda eller tillsätt vatten - efter behag ..

Klipp över rikligt med bladpersilja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar