Välkommen till hemmakocken. Här finns väl beprövade favoritrecept, egna och andras ...
torsdag 11 oktober 2012
Trattkantarellpaj med bacon
0,75 dl olivolja
0,75 dl ljummet vatten
ca 3 dl speltmjöl
ca 2,5 dl fullkornshavregryn (eller fifty fifty)
½ tsk bakpulver
(mixa i matberedare till en smidig deg)
Fyllning:
3 dl torkade trattkantareller (blötläggs i
vatten ca 30 minuter och får sen rinna av)
1 paket bacon
2 chalottenlökar
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
3 ägg
3 dl matlagsningsgrädde
3-4 dl riven ost typ riven Mozzarella,
Västerbottenseller Allerum, eller vanlig
Edamer
färsk timjan
örtsalt, peppar, paprikapulver
Rör ihop pajdegen och tryck den i en smord pajform.
Förgrädda på 175 C varmluft i ca 12-15 minuter.
Rör under tiden ihop fyllningen.
De avrunna trattkanterellerna steks i torr stekpanna tills
vattnet försvunnit.Tillsätt sedan strimlad bacon,
chalottenlök, vitlök och purjolök. Låt bryna tills det fått
lite färg. Låt svalna lite.
Blanda ihop de övriga ingredienserna ägg, grädde, ost,
örtsalt, paprikapulver och citronpeppar och blanda sedan
ner svamp, bacon och lök. Blanda väl så blir pajen saftig.
Ta ut den förgräddade pajbottnen och häll ner fyllningen.
Gräddas i 175-200C 35-40 minuter, eller tills pajen fått
fin färg. Pajen är godast om den fått stå och dra sig ett
par timmar.
Kan också tillredas dagen innan och värmas lite i ugn
eller micro - den blir bara godare !
Serveras med grönsallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar