200 g rumsvarmt smör
2½ dl rörsocker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
1 ägg
(plus 1 ägg och pärlsocker till pensling)
Rör smöret och sockret vitt och pösigt, rör sen ner ett uppvispat ägg. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner försiktigt i smeten. Bra att sila kakaopulvret så du inte får klimpar i smeten. Spara lite av mjölet till utbakningen.
När degen känns bra, dela den i 4 lika stora delar. Degbitarna rullas till längder, som sen sätts två per plåt och plattas ut på. Penslas med uppvispat ägg och pärlsocker.
Gräddas i 175-200 C ca 12-15 min beroende på ugn.
Skärs på snedden i 2 cm breda snittar genast du tagit
dem ur ugnen.
Låt kallna ordentligt innan du sätter dem i en fin burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar