800 g nötfärs
1 dl ströbröd
(eller 2-3 nykokta mosade potatisar)
1½-2 dl mjölk eller mineralvatten
2 ägg
3 gula lökar
salt, örtsalt, svartpeppar, paprikapulver,eller vilka kryddor
du själv önskar.
Hacka löken och fräs den försiktigt i smör eller olivolja.
Tillsätt lite vatten på slutet och låt koka en stund.
Blanda ner äggen, det uppblötta brödet samt löken i
köttfärssmeten. Salta, peppra och krydda och blanda
om till en smidig deg. Flytta över degen i en spritspåse,
då är det enkelt att spritsa deg för en köttbulle
i handen och sen vidare i stekpannan. Inget rullande
här inte.
Stek köttbullarna runda, fina och gyllenbruna.
Juletid kan man tillsätta t.ex. kryddpeppar och kanel för
att få lite julsmak på sina köttbullar, eventuellt också
byta ut en del av köttmängden mot malet griskött.
(1 dl gurksallad passar också fint)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar