Välkommen till hemmakocken. Här finns väl beprövade favoritrecept, egna och andras ...
måndag 12 december 2011
Julens kålrotslåda
2 - 2½ kg skalade och tärnade kålrötter
kokas i lättsaltat vatten, eller ångkokas tills
de är mjuka.
Mosa med stavmixer eller med elvisp.
Tillsätt:
4 msk sirap
2 ägg
1½ msk vetemjöl eller maizenamjöl
3 dl lättgrädde
salt, vitpeppar eller svartpeppar, muskot
(och/eller ingefära)
50 g smör får smälta ner.
Rör till en slät smet.
Smaka av och tillsätt kryddor efter behag.
Häll i lämpliga formar och strö över ströbröd.
Gör mönster med en gaffel. Klicka över lite
smör.
Grädda tills lådorna fått färg i 175-200C.
Kan göras i god tid före jul och frysas in.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar