tisdag 27 december 2011

Bataatlåda

2 stora bataater, eller 3 mindre
½ purjolök
1 hackad rödlök
0,5 tsk riven ingefära eller muskot
1 Fond du Chef Vegetable
eller två buljongtärningar
1 klick smör

salt, örtsalt, citronpeppar

Den skalade bataaten ångkokas i stora bitar
Bryn sakta i gryta den skivade purjolöken, den
hackade rödlöken. Riv ner ingefäran eller
muskotnöten.

När bataaten känns mjuk flyttar man över dem i grytan
och tillsätter buljongknappen och mixar med stavmixer.
Blanda ner kryddorna och smaka.

Låt en klick smör smälta ner och rör om. Smörj en lagom
stor form. Häll i bataaten och dekorera med gaffel eller sked.

Gräddas i 175-200 C i ca 45 min. eller tills den fått
en fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar