torsdag 1 december 2011

Maletkött- och rotsakssoppa

400 g nötfärs brynes med
1 hackad rödlök eller gul lök
2 morötter, 1 palsternacka och 1 bit rotselleri i strimlor eller tärningar
5 större potatisar i tärningar
1 purjolök i strimlor
hackad persilja
4 tärningar grönsaksbuljong

Fräs köttet och löken och tillsätt rotsakerna efterhand
i fräset. Späd på med kokande vatten och buljongtärningarna. Tillsätt potatisen och låt sakta
koka ihop.

Krydda med salt, citronpeppar eller svartpeppar och paprikapulver,
ett stänk curry gör susen.

Tillsätt rikligt med hackad persilja före servering.

Du kan också som variation byta ut det malda köttet mot
knackkorv av bra kvalitet, den behöver inte ens brynas
om man inte vill utan skivas ner i den brynta löken.
Nuförtiden använder just ingen potatis i soppan utan mest grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar