söndag 8 januari 2012

Chicken Tandoori

4 st stora kycklingfiléer 
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 cm riven färsk ingefära
2 tsk Tandooripasta
1-2 tsk paprikapulver
3 buljongtärningar eller fondknappar
ca 100 g grovhackad mandel
olivolja till stekning
1 tsk flytande honung
4-5 dl matlagningsgrädde
vatten
hackad persilja


Skär kycklingfiléerna i lämpliga bitar och bryn i olivolja tillsammans med
löken och vitlöken. Riv ner ingefäran på grova sidan på rivjärnet och blanda
ner tillsammans med den hackade mandeln. Tillsätt Tandooripastan och
blanda ihop allt och låt bryna sakta. När anrättningen börjar få fin färg
späd på med buljongen utspädd i vattnet samt honungen och grädden.
Låt allt koka ihop, ca 30 minuter. Späd på med kokt vatten om det
behövs eller krydda till om det behövs. Dekorera med hackad bladpersilja.

Servering: Nykokt Basmatiris, ångkokt broccoli, grönsallad och naturell
joghurt ifall man tycker att det är för starkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar