tisdag 3 januari 2012

Hemmakockens hamburgare

800 g nötfärs
3 mindre gula lökar eller chalottenlökar
blandas med
salt, örtsalt, paprikapulver, svartpeppar eller citronpeppar.

Fräs löken, tillsätt lite vatten och låt koka in.
Låt sen kallna innan du blandar löken med de andra ingredienserna.

Löken kan också lämnas bort om man har
bråttom, skivad rödlök till serveringen
funkar lika bra.

Blanda ner alltsammans med kryddorna i det
malda köttet. Låt stå en stund i kylen ifall du inte steker genast.
Forma biffarna i den storlek du vill ha dem, lite tunnare
på mitten så stiger de inte så mycket.
Biffarna kan efterhand som de steks flyttas i ugnsfast form
in i ugnen på ca 150C så hålls de varma tills alla är klara.

Hamburgerbröden värms i grillpanna på båda sidor och var
och en fyller sin hamburgare efter egen smak.

Fyllningar:
Strimlad isbergssallad, tomatskivor, cheddarost, ringar av
rödlök, ev. knaperstekt bacon, gurka etc.

Sås:
Amerikansk hamburgersås eller hemgjord chilipepparsås,
tomatketchup, senap .. allt efter egen smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar