Skär ut lämpliga portionsbitar av laxfilé, (skinnet borttaget).
Låt marinera ett par timmar i Teriyakisås i kylskåpet.
Grillas sedan på utegrill eller i grillpanna.
Ett bra tips som sparar disk och förhindrar att filéerna fastnar är
att man använder stark aluminiumfolie och gör paket, t.ex tre filéer på rad.
Krydda med salt, citronpeppar, etc. Vik ihop paketet så att
laxfettet inte rinner ur vid grillningen.
Rostade grönsaker:
Använd bataat, morot, palsternacka, paprika, rödlök i klyftor, vitlök
i klyftor, zucchini, körsbärstomater etc ..
Grönsakerna kan förberedas i god tid, skärs i ca 1x1 cm:s stavar.
Täck en ugnspanna med bakplåtspapper, smörj med lite olivolja. Häll i
grönsakerna och blanda om med olivolja, salt och kryddor.
En kvist rosmarin på toppen.
Grönsakerna behöver ca 1 timme i ugnen på 175-200C. Rör om efter
halva tiden. Om de blir färdiga före fisken täck med aluminium-folie.
Laxfiléerna:
Värm upp grillen eller grillpannan ordentligt innan du påbörjar grillningen,
vänd hela paketet med grilltänger efter c a 8-10 minuter och låt grilla på
lägre värme 8 minuter till. Fisken blir saftig och du har inget klott..
Naturligtvis kan man steka i stekpanna på vanligt sätt också.
Serveras med romsås:
Ett par matskedar sikrom, löjrom eller laxrom blandas med 3-4 msk turkisk
joghurt eller creme fraiche, ett par matskedar finhackad rödlök, salt, örtsalt
och citronpeppar, ett par matskedar hackad dill och några droppar citron.
Rör om och låt stå ett par timmar i kylskåp.
Grönsallad serveras till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar