onsdag 18 januari 2012

Ugnstekt lax "Bonjour" med rostade grönsaker

För 4 personer
1 laxfilé i lämplig storlek
1 burk "Creme Bonjour Cuisine"
finhackad dill
örtsalt, citronpeppar

Skölj laxfilén och plocka bort alla ben.
Smörj en ugnfast form med olivolja och sätt i
laxfilén med skinnsidan neråt. Bred hela burken
med "Creme Bonjour Cuisine" över, lite örtsalt och
citronpeppar och strö sen över lite repad dill. 

Rostade grönsaker:
1 zucchini
1 bataat
1 rödlök

Grönsakerna skärs i stora klyftor på längden. Skvätta över lilte
olivolja och krydda med örtsalt, citronpeppar, paprikapulver eller
vad man vill. Grönsakerna rostas i ugnspanna samtidigt som fisken i
 175 C i ca 1 timme beroende på ugn.

Dekoration: Citronklyftor, dill

Servering: Grönsallad och örtasås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar